Fysiotherapie

Wanneer u klachten heeft aan spieren, pezen of uw gewrichten dan is fysiotherapie uitermate geschikt als behandeling voor u. Met fysiotherapie is het mogelijk om pijn te verminderen en spieren en gewrichten weer soepel te laten bewegen. 

Manuele therapie

Het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie zijn de technieken die de manueel therapeut gebruikt. De technieken zijn er op gericht om een gewricht(b.v. knie, schouder, rug) weer optimaal te laten bewegen. Wanneer een gewricht weer “vrij” kan bewegen zorgt dit ervoor dat de pijn direct afneemt.

Oncologische fysiotherapie

Mensen die kanker hebben (gehad) kunnen problemen krijgen door de ziekte zelf of door de behandeling. Bij sommige van deze problemen kan de oncologiefysiotherapeut u helpen. 

FUNCTIONELE Osteopathie

Het lichaam reageert bij een klacht als een geheel. Zo zal het lichaam altijd op zoek gaan naar een manier om te blijven functioneren. Hierbij gaat het lichaam compenseren. Denk bijvoorbeeld aan “scheef” lopen wanneer het in je rug geschoten is. Gelukkig verlopen deze compensaties volgens vaste patronen. De FOI behandeling richt zich op het opzoeken en behandelen van deze patronen. De technieken zijn zacht en pijnvrij.

NB. Functionele osteopathie is niet hetzelfde als algemene osteopathie.

 

oedeem fysiotherapie

Oedeemtherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie dat gericht is op het behandelen van oedeem. Oedeem is een ophoping van vocht in het lichaam. De behandeling is gericht op het verminderen van oedeem door middel van manuele lymfe drainage, compressietherapie, oefentherapie, ademtherapie, lymfetaping en voorlichting/ adviezen over bewegen.

GLI leefstijlcoaching

Wil je gezonder leven en afvallen? Zit jij boven een gezond gewicht, heb je last van overgewicht en/of obesitas? En ben je gemotiveerd daar iets aan te doen? Dan is de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) mogelijk iets voor jou! Wanneer je wilt deelnemen aan het GLI programma is een verwijzing van uw huisarts of specialist noodzakelijk.

 

Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van (langdurige) klachten die samenhangen met spanning, stress, angst, pijn, vermoeidheid en/of andere onbegrepen klachten.

Shockwave

Shockwave therapie wordt ingezet bij de behandeling van spier- en peesblessures. Door middel van geluidsgolven die met precisie op de blessure plek worden gericht wordt de stofwisseling geactiveerd waardoor de zelfhelende werking van het lichaam versnelt wordt.

Echografie​

Echografie maakt gebruik van ultrasone(niet hoorbare) geluidsgolven. Hiermee kunnen spieren, pezen, ligamenten en gewrichten onderzocht worden. Dit onderzoek is zeer veilig en pijnvrij.

fysio fitness

Wanneer u aan uw gezondheid wilt werken, meer wilt bewegen of sterker wilt worden dan is fysio fitness wellicht wat voor u. U traint onder begeleiding van een fysiotherapeut in een groep.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over één van de bovenstaande onderwerpen vult u dan hieronder uw gegevens in en dan nemen wij contact met u op.